10 December 2023

Συμβουλές για το Αυτοκίνητό σας

Εύκολα και γρήγορα!
Κερδίστε μέχρι και 20 ίππους , με την επιλογή πρόσθετων και βελτιωτικών της LIQUI MOLY !!!

Ένας καθαρότερος κινητήρας παρέχει μεγαλύτερη ισχύ, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία κατασκευής πρόσθετων. Αλλά τι πραγματικά σημαίνει αυτό; Η RSP-Motorsports από το Οντάριο του Καναδά, εξέτασε το σέρβις πρόσθετων λαδιού της LIQUI MOLY. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: Σε μια 2009 Porsche Cayenne GTS, η αύξηση της ισχύος έφθασε τα 20 PS. Αντίστοιχα αυξήθηκε και η ροπή στρέψης. Επίσης, η ανάπτυξη θερμότητας στον κινητήρα μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά 25°C. Παρόμοια αποτελέσματα είχαν και περαιτέρω δοκιμές που έγιναν σε μια Mercedes-Benz C320 3.2L V6 και μια Porsche 993.

liqui-moly-horsepower-chart

«Στα 43 χρόνια που εργάζομαι ως επαγγελματίας στον τομέα των αυτοκινήτων, σε ευρωπαϊκά πολυτελή και εξωτικά αυτοκίνητα τόσο στην Ευρώπη όσο και στον Καναδά, δεν έχω συναντήσει λιπαντικά τα οποία να ενισχύουν και να αποκαθιστούν τον κινητήρα και τα εξαρτήματά του σε επίπεδο συγκρίσιμο με αυτό των προϊόντων LIQUI MOLY», δήλωσε ο Renato Fausch, Πρόεδρος της RSP-Motorsports. Για τη δοκιμή, τα οχήματα τοποθετήθηκαν σε δυναμόμετρο και εκεί μετρήθηκε η ισχύς τους πριν και μετά από το σέρβις πρόσθετων λαδιού.

 

Τι ακριβώς έκανε η RSP-Motorsports; Καταρχήν, ακριβώς πριν από την αλλαγή λαδιού, χρησιμοποίησαν το LIQUI MOLY Engine Flush. Οι δραστικές ουσίες του διαλύουν τις επικαθίσεις, τη λάσπη και τις ακαθαρσίες, τα οποία στη συνέχεια, εξέρχονται μαζί με το λάδι. Το φρέσκο λάδι εισέρχεται σε πιο καθαρό κινητήρα και μπορεί εκεί να αναπτύξει τη μέγιστη ικανότητά του.

 

1019-liqui-moly-motor-cleanΣτο επόμενο βήμα, η RSP εισήγαγε το LIQUI MOLY Leichtlauf High Tech 5W-40, ένα πλήρως συνθετικό λάδι κινητήρων. Τέλος, εισήγαγε δύο ακόμη πρόσθετα στο λάδι κινητήρων. Το ένα ήταν το LIQUI MOLY Motor Oil Saver, το οποίο αναγεννά τις εύθραυστες τσιμούχες και τις καθιστά και πάλι μαλακές και λείες. Έτσι σταματά η απώλεια λαδιού στις τσιμούχες και αποτρέπεται η μετέπειτα απώλεια του λαδιού σε αυτές.


Το άλλο πρόσθετο ήταν το LIQUI MOLY Cera Tec. Πρόκειται για ένα υψηλής τεχνολογίας πρόσθετο που προστατεύει από τη φθορά και προστατεύει τον κινητήρα τόσο με χημική δράση, μέσω του λεγόμενου Friction Modifier, όσο και με φυσική δράση μέσω πολύ μικρών σωματιδίων κεραμικού υλικού που λειτουργούν ως στερεό λιπαντικό. Λιγότερη φθορά σημαίνει μικρότερη απώλεια ισχύος στον κινητήρα και χαμηλότερη ανάπτυξη θερμότητας.

 

 

3721-autotecpartsΌλα αυτά τα μέτρα μαζί οδήγησαν σε μια σημαντική αύξηση της ισχύος. Ο κινητήρας δεν υπερθερμαίνεται πλέον τόσο εύκολα και έτσι προστατεύεται καλύτερα από τη φθορά.

 

 

Όμως από πού προέρχεται κατά βάση αυτή η απώλεια ισχύος; Μια αιτία είναι το λανθασμένο λάδι κινητήρα. Εάν κάνεις εδώ οικονομία, τότε όχι μόνο σπαταλάς ισχύ, αλλά προωθείς τη δημιουργία λάσπης στο λάδι και τη φθορά. Μία άλλη αιτία είναι οι εντελώς φυσιολογικές επιπτώσεις της ηλικίας του κινητήρα.

 

 

 

liqui-moly-engine-treatment-chartΜε την εισαγωγή του καυσίμου και τα υπολείμματα καύσης στο κύκλωμα του λαδιού, δημιουργούνται επικαθίσεις, οι οποίες επιβραδύνουν τον κινητήρα. Πρόκειται για μια ύπουλη διαδικασία, η οποία κατά κανόνα δεν γίνεται αντιληπτή στον οδηγό. Αυτό το εφέ «Aha» είναι ακόμη μεγαλύτερο μετά από τον καθαρισμό του κινητήρα. Εδώ ο οδηγός αντιλαμβάνεται αμέσως τη διαφορά.

 

 

Τα πρόσθετα δεν είναι μαγικά φίλτρα. Δεν κάνουν θαύματα, αποτελούν όμως σημαντικά χημικά εργαλεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έξυπνες εναλλακτικές αντί των μηχανικών εργασιών. Χωρίς αυτά, ο καθαρισμός του κινητήρα για παράδειγμα θα γινόταν μόνο με πολύ δαπανηρό τρόπο. Η LIQUI MOLY έχει πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στα πρόσθετα και, στην πατρίδα της, τη Γερμανία, αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη στην αγορά.

Συμβουλές